اطلاعات مالیاتی برای حسابداران و مدیران

بازدید: 2119 بازدید

اطلاعات مالیاتی برای حسابداران و مدیران

مدیران و مسئولان و حسابداران شرکتها لازم است دانش مالیاتی خود را افزایش دهد تا از عواقب تخلف, تأخیر و یا عدم آگهی مصون بمانند . به منظور آگاهی بیشتر اطلاعات زیر که برگرفته از مجموعه قوانین مالیاتهای مستقیم است ارائه می شود :

 

  1. تعهد و پلمپ دفاتر حسابداری:

همزمان با تأسیس شرکت مدیران مؤظفند دفاتر حسابداری شرکت (دفاتر روزنامه وکل) تهیه و نزد اداره ثبت شرکتها پلمپ نمایند تا کلیه عملیات مالی شرکت در آنها ثبت شود. دفاتر حسابداری هر سال مالی باید پیشاپیش آغاز سال مربوطه تهیه و پلمپ شود در صورت عدم تهیه, پلمپ و نگهداری دفاتر حسابداری, ممیز مالیاتی معمولاً مالیات شرکت را بطور علی الرأس تعیین می نماید.

 

  1. تکمیل پرونده مالیاتی شرکت:

پس از چاپ آگهی تأسیس شرکت در روزنامه رسمی کشور, بخشی در وزارت امور اقتصادی و دارایی آگهی ثبت شرکت را شناسایی و اقدام به افتتاح پرونده مالیاتی برای شرکت می نماید. مدیران شرکت مؤظفند پرونده مالیاتی مذکور را تکمیل و در پایان هر سال مالی اظهارنامه مالیاتی سال مربوطه را به حوزه مالیاتی تعیین شده تسلیم نمایند.

این مطلب را از دست ندهید!
صنوف مشمول صندوق مکانیزه فروش

 

۳.نگهداری دفاتر حسابداری:

دفاتر پلمپ شده حسابداری باید به طور روزانه و یا حسب مورد نگهداری شود. کلیه عملیات مالی شرکت اعم از دریافت, پرداخت, تعهد,… و غیره باید با رعایت روشهای مقبول حسابداری و همچنین طبق قوانین مقررات کشور در دفاتر حسابداری منعکس شود, تخلف از ضوابط فوق الذکر باعث رد دفاتر و تشخیص مالیات علی الرأس خواهد شد.

 

۴.تهیه و تسلیم اظهارنامه مالیاتی سالیانه:

کلیه شرکتها مؤظفند حداکثر در مدت چهار ماه پس از پایان سال مالی اظهارنامه های مالیاتی مربوطه را تکمیل و به حوزه مالیاتی تعیین شده تسلیم نمایند. چنانچه سال مالی شرکت تقویم متداول شمسی باشد (از اول فروردین تا آخر اسفند) شرکت مؤظف است حداکثر تا پایان ۳۱ تیرماه سال بعد اظهارنامه مالیاتی مربوطه را تکمیل و به حوزه مالیاتی تسلیم نماید.

 

  1. مفاصای مالیاتی شرکتها و افراد:

کلیه شرکتهای شاغل در ایران مؤظفند مالیات قطعی متعلق به درآمد خود و مالیات تکلیفی مربوطه را در وجه وزارت امور اقتصادی و دارایی بپردازند (مهلت پرداخت مالیات حقوق یک ماه پس از پرداخت حقوق می باشد.) عدم پرداخت مالیات قطعی شده منجر به تعلق جرائم و اقدامات قانونی می شود.

این مطلب را از دست ندهید!
ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﯼ ﺩﺭ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﺍﻇﻬﺎﺭﻧﺎﻣﻪ ﺍﺭﺯﺵ ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﻭ ﻣﻌﺎﻣﻼﺕ ﻓﺼﻠﯽ

مطالعه بیشتر