دایره انبار

بازدید: 2510 بازدید

دایره انبار

قسمت عمده ای از منابع نقدی مؤسسات تولیدی جهت خرید و نگهداری مواد به مصرف می رسد . لذا چنانچه از روش های مطمئن و متداول انبـار داری استفاده نشود زیان های فراوانی متوجه واحد تولیدی خواهد شد، به طور مثال عدم رعایت نگهداری موجودی مواد به مقدارکافی موجب توقف تولید می گردد.

دراین صورت، بدون اینکه محصولی تولید شده باشد هزینه های زیادی به بارخواهد آمد و با خریدهای فوری برای جلوگیری از توقف تولید نیز، هزینه های تولید افزایش خواهد یافت.از سوی دیگر اگر مواد خریداری شده بیشتر از مقدار لازم باشد موجب رکود نقدینگی، افزایش هزینه های انبـارداری و نابابی مواد خواهد شد.

روش انبار داری

روش انبـارداری باید به نحوی باشد که از فاسد شدن، افت نامناسب و حیف و میل مواد جلوگیری شود و نقل و انتقال، جا به جایی، حفظ و نگهداری موجودی مواد به نحو مطلوب صورت گیرد.محل انبـار باید حتی المقدور نزدیک به محل تولید باشدتا انتقال مواد به خصوص مواد سنگین و پرحجم به واحد تولیدی و دوایر مربوط به آسانی و با کمترین هزینه انجام شود.

وظیفه نگهداری مواد وسایر موجودی های جنسی، همچنین مسئولیت امور انبـار به عهده دایره انبار است. دایره انبار باید تجربه کافی دراعمال روش های انبـارداری، لیاقت و کفایت اداره انبـار را داشته باشد و امانت داری او موردتأیید قرارگیرد.

این مطلب را از دست ندهید!
کسر و اضافات انبار

درمؤسسات تولیدی باتوجه به نحوه فعالیت، انبارها به انبـار اصلی وانبـارهای فرعی تقسیم می شوند.درواحدهای بزرگ تولیدی به دلیل حجم زیاد تولید، ساختمان انبـار مرکزی (انبـار اصلی) را نمی توان نزدیک کلیه واحدهای تولیدی احداث نمود . بر همین اساس درهرواحد تولیدی یک انبار فرعی در نظر گرفته می شود و انبـارمرکزی در زمان های مناسب مواد موردنیاز دوایر مختلف تولیدی را به انبار همان دایره تولیدی ارسال می نماید.

پس برای اداره انبـارهای فرعی، نیاز به انبـاردارانی است که مسئولیت اداره این انبـارها را زیر نظرانباردار اصلی (مسئولامورانبـارها) به عهده بگیرند.

مطالعه بیشتر