مفروضات حسابداری

بازدید: 1890 بازدید

مفروضات حسابداری

۱-فرض شخصیت جداگانه( تفکیک شخصیت):

فرض تفکیک شخصیت یکی از اساسی ترین مفروضات حسابداری میباشد. زیرا این فرض بین واحد تجاری و مالک یا مالکین آن مرزی قائل میگردد. برای مقاصد حسابداری و گزارشگری مالی، هر مؤسسه یک شخصیت حقوقی مستقل فرض شده که میتواند دارایی تحصیل نموده، بدهی و هزینه تعهد و درآمد نیز تحصیل نماید.

بر مبنای این فرض ، مطالبات و دیون شخصی صاحبان واحد تجاری به اشخاص ثالث ، جزء منابع تعهدات واحد تجاری محسوب نمیگردد اگر چه در شرکت های تضامنی و مؤسسات انفرادی با اینکه شخصیت شرکت یا مؤسسه ، مستقل از شخصیت مالک یا مالکان آن میباشد اما از نظر قانونی این تفکیک وجود ندارد و بستانکاران این گونه مؤسسات میتوانند طلب خود را از داراییهای مؤسسه یا اموال شخصی صاحبان سرمایه وصول نمایند.

 

۲-فرض تداوم فعالیت:

فرض تداوم فعالیت،توسط کمیته استانداردهای حسابداری مالی به شرح زیر تعریف شده است : فرض بر این است که هر واحد

تجاری دارای تداوم فعالیت، یعنی عملیات آن در آینده قابل پیشبینی ادامه دارد. به بیان دیگر ، فرض میشود که نه قصد بر این است که واحد تجاری منحل یا عملیات آن به نحو قابل ملاحظه ای کاهش داده شود و نه ضرورت این کار احساس می شود.

این مطلب را از دست ندهید!
برگشت از خرید

نکته: طبقه  بندی صورتهای مالی به جاری و غیرجاری و شناسایی داراییها به بهای تمام شده از مصادیق فرض تداوم فعالیت است.

 

۳-فرض دوره مالی:

نتایج واقعی عملیات یک واحد تجاری را تنها در زمان تصفیه ، یعنی خاتمه عملیات آن می توان تعیین کرد. از طرف دیگر،بستانکاران، اعتباردهندگان و اشخاص ذینفع نمیتوانند تا تاریخ انحلال، از نتایج آن بی خبر باشند.

از این رو عمر واحد تجاری به دوره های زمانی مساوی تقسیم میشود که هر دوره را اصطلاحا (دوره حسابداری) میگویند. دوره مالی ممکن است سه ماهه، شش ماهه یا یک ساله باشد. هر دوره مالی را که دوازده ماه طول بکشد اصطلاحا سال مالی گویند.

نکته: تهیه صورتهای مالی بر مبنای فرض دوره مالی است.

 

۴-فرض واحد اندازه گیری(واحد پولی):

برای اندازه گیری هر ویژگی یا کیفیت، در نگاه اول به یک مقیاس اندازه گیری نیاز می باشد. مثلا واحد اندازه گیری طول متر، وزن کیلو گرم، انسان نفر، زلزله ریشتر و… میباشد. در حسابداری نیز » پول« به عنوان واحد اندازه گیری مبادلات فرض شده است. کلیه مبادلاتی که توسط حسابداران در دفاتر یا صورت های مالی منعکس میگردد، معرف حجم و یا مقدار نمی باشد بلکه تنها بهای آنها را نشان می دهند.

این مطلب را از دست ندهید!
تجزیه و تحلیل صورت های مالی

به طور کلی وقایعی که با پول اندازه گیری نمیشوند و فاقد جنبه مالی میباشند در دفاتر و صورت حسابها منعکس نمیگردند. مثلا روحیه کارکنان، کارایی مدیریت، رقابتهای بازار و… در صورتهای مالی منعکس نمی گردند.

مطالعه بیشتر